6 Aralık 2010 Pazartesi

Islak Kek Nasıl Yapılır ?

Daha önce Sevgililer Günü'nde eşim için hazırladığım Çikolatalı Sufle tarifinden sonra çok fazla tarif konusu ekleyemedim. Ama geçenlerde bir kahvaltı davetine giderken yaptığım bu Islak Kek'i özellikle çok pratik olduğu için buraya eklemek istedim. Tarif; Gamze Bursa'nın Net 425 gr isimli kitabından uyarlandı. Biraz kendi damak tadıma göre eklemeler ve değişiklikler yaptım...
ıslak kek

Islak Kek

Malzemeler:
  • 4 yumurta (çırpılmış)
  • 2 su bardağı un
  • 150 gr eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Fındık (Kekin içi ve dışı için;rondodan geçirilecek)
Yapılışı:
  • İlk olarak fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Bir kaba önce margarini sonra şekeri ekleyip köpürene kadar mikserde çırpın. Sonra kakao ve sütü ekleyip tamamen karışıncıya kadar çırpmaya devam edin.
  • Islak kekimizin kıvamını verecek olan bu sostan 2 su bardağı alıp kenara ayırın.
  • Kapta bekleyen karışıma geri dönüp çırpılmış yumurtayı, unu, fındığı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Karışımı geniş bir fırın kabına döküp 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra kenarda bekleyen sosunuzu yavaş yavaş keke dökün. Bu arada sosun keke iyice yayılması için; bıçakla minik delikler açın.
  • Arzu ederseniz kekin üzerine fındık da serpebilirsiniz...
Not: Kakaolu tariflerde vanilya çok fazla kullanılmaz, çünkü kakaonun etkisi vanilyayı zaten fazlasıyla bastırır. Normalde kullanmak isterseniz de daha doğal olması sebebiyle saf vanilya daha iyi bir tercih olacaktır. Ben evde Arifoğlu'nun cam şişelerinde satılan vanilyasını kullanıyorum. Bu vanilyalar hem daha sağlıklı hem de çok az serpeceğiniz için daha bereketli oluyor.
ıslak kek2

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık yummy

nohut oda dedi ki...

guzel bır bılgı marketlerde de bulunuyormu o vanılya..
ellerınıze saglık

Yasasin Ben dedi ki...

Adsız; teşekkür ederim.

Nohut oda; Çok teşekkür ederim canım:) Bazı büyük marketlerde var ama özellikle aktarlarda bulunuyor...

Hande Diario dedi ki...

Eline sağlık fotoğraflarına bayıldım tek kelimeyle, insanın herşeyi bırakıp tarifleri tek tek deneyesi geliyor :)

Blog Widget by LinkWithin