8 Aralık 2009 Salı

Alfredo Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

İtalyaya gidişimizde yemek konusunda fazlasıyla hayal kırıklığına uğramıştım. Çünkü ne pizzası bildiğimiz pizza, ne makarnası alıştığımız makarnaydı. O yüzden bayram haftası sonrası ilk işim şöyle beğenimize göre bir makarna yapmak oldu. Sanırım bir paket makarnanın büyük çoğunluğu bir oturuşta bitti.Haydi bakalım başlayalım Alfredo soslu makarnamızı yapmaya...

Yapım süresi:maksimum 15 dakika

_DSC9754
Malzemeler
  • 1 paket makarna (Ben domatesli makarna kullandım ama siz herhangi birini seçebilirsiniz)
  • 1 paket hazır krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Parmesan peynir
  • Tuz-Karabiber
Yapılışı
  • Kaynamakta olan suyunuza makarnaların yapışmasını önlemek için bir yemek kaşığı zeytinyağı ve sonrasında da tuz ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar makarnalarınızı haşlamaya bırakın.
  • Makarnalarımız haşlanıyorken biz de sosun yapımına geçebiliriz. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yanında yarım yemek kaşığı tereyağını ekleyin. (Ben yağ konusunda her ikisinin karışımını çok seviyorum.Tereyağı özellikle kremalı soslarda ayrı bir tat katıyor)
  • Yağlar ısınınca bir diş sarımsağı olduğu gibi bir bütün şeklinde tavaya atın ve hafifçe üzerine bastırarak çıtlamasını sağlayın. Sarımsak iyice kendini salınca tavadan alın, çünkü sahip olduğu tüm lezzeti bu süre içinde zaten yağa bıraktı.
  • Şimdi kremayı yağa karıştırabilirsiniz. Burada püf nokta kremayı yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırmak. Kremanın çok katılaşmaması için 2-3 dakika süreyle karıştırıp ardından tuz ile karabiberi ekleyin.
  • Haşlanan makarnalarınızı süzgece alın ve ılık sudan geçirin. (Sudan geçirme işlemi ''makarnanın vitamini gidebilir'' vs. gibi sebeplerle bazı kişilerce önerilmez, ancak makarna kendi zaten başlı başına bir karbonhidratdır ve sudan geçirme işlemi bunu çok da değiştirmeyecektir. Sudan geçirme işlemiyle makarnaların birbirine yapışması önlenerek, daha diri olması sağlanır.)
  • Makarnaları hazırladığınız kremalı sosa ekleyin ve sıcak ateşte 1-2 dakika karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kabın içerisine ya da tabağınıza aldığınız makarnanızın üzerine, arzu edilen miktarda parmesan peyniri ekleyip sıcak servis edin.
Not:Servis esnasında makarnaların üzerine hoş görünmesi ve tat vermesi için ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz.

Afiyet Şeker Olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

harika görünüyor!!! bir makarna delisi olarak hemen şimdi denicem.elinize sağlık.lütfen daha çok tarif ekliyin çünkü hepsi çok pratik görünüyor

Adsız dedi ki...

kesinlikle cok kolay ve cok az bı malzemeyle yapılıdığı için hosuma gitti tarif için teşekkürler :)

Blog Widget by LinkWithin